La Festa Major

Capítol 7

Convidats: Antoni Albós – Lluís Rodríguez – Octavi Font – Antoni Pantebre

Imatges d’arxiu : Arxiu històric d’Escaldes-Engordany – Arxiu Nacional d’Andorra – Família Albós-Gabarra – Lluís Rodríguez – Família Tomàs-Baldrich

La Festa Major és des dels seus inicis, un dels principals esdeveniments socials de la parròquia.
La comissió de festes, constituïda sempre per joves, ha portat a la Festa Major els espectacles i els artistes més destacats de cada època.
Però la Festa Major és més que ball i diversió. La tradició, el retrobament familiar, els vincles veïnals i d’amistat es reforcen cada any durant els 4 dies d’estiu més intensos d’Escaldes-Engordany.

Antoni Albós Gabarra va formar part del darrer Quart i del primer Comú d’Escaldes-Engordany.
De tota una vida vinculada a la parròquia, avui ens parla de la Festa Major, que ha estat la seva gran passió des de que va formar part de la comissió de festes. I molt especialment ens explica l’admiració que sent per l’Orquesta Maravella, un símbol de la Festa Major d’Escaldes-Engordany.

L’Octavi Font i l’Antoni Pantebre han viscut la Festa Major tant intensament com l’Antoni Albós. La consideren un dels actes principals per la gent de la parròquia, i avui ens expliquen alguns records i algunes anècdotes que ens traslladen a una altra època.
També el Lluís Rodríguez, un dels propietaris del mític local El Refugi, ens explica com es vivia la festa a Escaldes-Engordany durant els anys en que va portar la primera discoteca del país.

Galeria