L’esbart Sta.Anna

Capítol 8

Convidats: Quimeta Baldrich – Octavi Font – Olga Gasch – Elida Vidal – Ma Teresa Segalàs – Carles Mariné – Pere Joan Tomàs

Imatges d’arxiu : Arxiu històric d’Escaldes-Engordany – Arxiu Nacional d’Andorra – Família Tomàs-Baldrich – Família Gasch-Nadal – Família Llahí-Segalàs – Família Calvet-Sala

Des dels primers grups dansaries de fa gairebé 70 anys a l’Esbart actual, s’ha treballat constantment per millorar l’organització, el vestuari, els viatges, els grups de diferents edats i tot el que està relacionat amb el ball, la dansa i les tradicions. Pel que representa per la parròquia i per a moltes persones, l’Esbart Sta. Anna és una de les institucions més valorades i representatives d’Escaldes-Engordany.

En aquest capítol, set dansaires ens expliquen com era l’esbart en una època en la què hi havia pocs recursos, però on la il·lusió i les ganes de ballar eren tan grans que van establir el caràcter de l’actual Esbart Sta. Anna.

Per aquest grup de dansaires de l’Esbart Sta. Anna, els records de com era el dia a dia a Escaldes-Engordany, els valors i el caràcter de la gent, estan molt presents.

Avui segueixen parlant-ne amb respecte i recordant els valors de quan eren els joves de la parròquia.

Galeria