Unió Pro-Turisme

Capítol 11

Convidats: Paco Mora – Ricard Mateu – Carme Arcalís – Anna Mª Dolsa – Carles Mariné – Emili Pérez

Imatges d’arxiu : Arxiu històric d’Escaldes-Engordany – Arxiu Nacional d’Andorra – Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany – Família Gasch-Nadal – Família Tomàs-Baldrich – Família Magallon-Font (Casa Peret de Cal Tit) – Família Mora-Altimir

La Unió Pro-Turisme és una iniciativa que es va crear a Escaldes-Engordany per dinamitzar el turisme, que a mitjans del segle passat començava a arribar a la parròquia. Una vegada més, la societat escaldenca va demostrar la seva capacitat innovadora.

Van ser molts els veïns que van formar part de la Unió Pro-Turisme, tant en els actes destinats a fomentar el turisme com en l’organització dels actes destinats als habitants de la parròquia. I fins avui, les diferents generacions d’escaldencs han participat i recolzat una de les entitats més importants d’Escaldes-Engordany.

En el capítol d’avui, el Paco Mora, el Ricard Mateu, La Carme Arcalís i l’Anna Mª Dolsa ens expliquen les seves experiències com a membres del la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany.

L’Emili Pérez va estar molts anys a la Unió Pro-Turisme, i va ser una persona molt reconeguda per la seva implicació en tots els actes que s’organitzaven.

El Carles Mariné també va formar part de la Unió Pro-Turisme, ja que com ens explica, participava de molts actes com la Cavalcada de Reis i també era un dels dansaires de l’Esbart Santa Anna.

Galeria